Kanelkage uden æg og kaffeglasur opskrift
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 350 g sukker
- 120 g smeltet smør
- 6 tsk kanel
- 2 tsk natron
- 5 dl kærnemælk
Sådan gør du
- Inden du går i gang med kagen så start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en gryde og bland det forsigtigt sammen medsukkeret i en skål. Tag gerne en større skål, da resten af ingredienserne skal oveni efterfølgende.
- Tilsæt nu kanel, natron og kærnemælk og pist det godt sammentil du har en jævn masse.
- Til sidst tilsætter du hvedemel og rører det godt sammen endnu en gang.
- Kagemassen skal nu hældes i en form smurt med lidt smør ellerkokosolie og bages nu i 30 min. Da alle ovne er forskellige, kan du med fordel kiggetil kagen efter 20-25 minutter .
- Når kagen er færdig, tager du den ud af ovnen og lader denkøle af.
Den perfekte kanelkage med kaffeglasur til enhver anledning lige fra fødselsdagen til kagedag på arbejdet. Tilmed er det nem kanelkage, der er hurtig at lave.
Ingredienser til kanelkage
Kanelkagen indeholder ganske få ingredienser, og de er til at finde i de fleste køkkener, hvilken kun gør det endnu nemmere. Har du ikke natron stående, kan det erstattes af bagepulver, men her skal du bruge den dobbelte mængde. Bagepulver vil dog give en mindre luftig dej, så til en svampet kanelkage er natron klart at foretrække.
Kanelkage uden æg
Selvom kanelkagen er uden æg opnår du stadig en luftig og svampet kage, da den hæver ved brugen af natron, som der bruges i denne opskrift.
Glassur til kanelkage
I denne opskrift bruges den klassiske kaffeglasur, men du kan sagtens erstatte kaffeglasuren med en anden – det er kun fantasien, der sætter grænser. Gider du ikke lave din egen glasur, smager en kanelkage med creme fraise rigtig dejligt og friskt, men du kan også gå den mere klassiske vej og lave en kanelkage med chokolade.
Kanelkage med kaffeglasur
Kanelkagen i denne opskrift er toppet med kaffeglasur, der er lige så nem at lave som selve kagen. Opskriften finder du længere nede på siden.
Kanelkage med kokosglasur
Et rigtig godt alternativ er kanelkage med kokosglasur. Smagen af kokos giver en rigtig fin balance til kanelen.
Kanelkage med nougatglasur
En tredje mulighed er kanelkage med nougatglasur. Alt du skal gøre er at tilføje smeltet nougat til den klassiske glasur lavet på flormelis, vand og kakao. Kombinationen af kanel og nougat giver kagen et dejligt strejf af jul og ville være den perfekte luksus kanelkage til højtiden.
Kanelkage i bradepande
Du kan sagtens lave kanelkagen i en bradepande. Her skal du blot være opmærksom på, at mængderne skal skaleres op alt efter størrelsen på bradepanden, og kanelkage skal have lidt længere tid i ovnen.
Kanelkage i muffinforme
Muffins kommer i alle smage og farver, så hvorfor ikke lave kanelkagemuffins. I modsætning til kanelkage i bradepande, så skal muffinforme have lidt kortere tid i ovnen. Dem kan du toppe med alverdens pynt og eventuelt med creme cheese glasur som vi kender den fra muffins.
Kanelkage i springform
Mængderne og bagetiden i denne opskrift er tilpasset til den klassiske springform på 20-22 cm. Du kan sagtens bruge en anden størrelse, men her skal du igen være opmærksom på mængdeforhold og bagetid.
Kanelkage med makrontop
Skal du bare en rigtig luksus kanelkage kan du lave en makrontop – den kan dog næppe kategoriseres som en sund kanelkage eller en fedtfattig kanelkage, men det er det hele værd.