Indholdsfortegnelse
Vis


Henkogte pærer i ovn
Ingredienser
- 1 kg pærer
- 130 g sukker
- 5 dl vand
- 2 stk vaniljestænger
Sådan gør du
- Hæld vand, sukker og vanilje i en stor gryde og bring det hele i kog.
- Skræl pærerne helt og skær eventuelle pletter og lignende væk. Skær pærerne i halve eller mindre stykker.
- Løbende når pærerne er skrællet og gjort mindre, lægges de med det samme ned i gryden. Dette sikre at pærerne ikke bliver brune.
- Lad hver enkelt pærer koge omkring 6 minutter.
- Når pærerne efterhånden er kogt færdige, flyttes de over på et henkogningsglas en efter en.
- Fjern eventuelt skum og sigt væsken for pærer rester.
- Reducer væsken en smule inden det hældes over pærerne i henkogningsglasset.
- Placer glasset i en forvarmet ovn ved 140 grader og lad det stå i omkring 1 time og 30 minutter.
- Tag glasset ud af ovnen, lad det køle af og sæt derefter i køleskabet.
Skal glasset lukkes inden det sættes i ovnen og skal glasset stå i vand i ovnen eller bare på en tør bageplade?