Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Henkogte pærer i ovn
5
fra
2
stemmer
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
35
minutter
min
Samlet tid
50
minutter
min
Ret
Tilbehør
Ingredienser
1
kg
pærer
130
g
sukker
5
dl
vand
2
stk
vaniljestænger
Sådan gør du
Hæld vand, sukker og vanilje i en stor gryde og bring det hele i kog.
Skræl pærerne helt og skær eventuelle pletter og lignende væk. Skær pærerne i halve eller mindre stykker.
Løbende når pærerne er skrællet og gjort mindre, lægges de med det samme ned i gryden. Dette sikre at pærerne ikke bliver brune.
Lad hver enkelt pærer koge omkring 6 minutter.
Når pærerne efterhånden er kogt færdige, flyttes de over på et henkogningsglas en efter en.
Fjern eventuelt skum og sigt væsken for pærer rester.
Reducer væsken en smule inden det hældes over pærerne i henkogningsglasset.
Placer glasset i en forvarmet ovn ved 140 grader og lad det stå i omkring 1 time og 30 minutter.
Tag glasset ud af ovnen, lad det køle af og sæt derefter i køleskabet.