Indholdsfortegnelse
Vis

Røget kylling i ovn
Ingredienser
- 1 hel kylling
- olivenolie
- 3 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk flydende røgaroma
Sådan gør du
- Fjern ryghvirvlen ved at skære langs begge sider, så kyllingen kan lægges så fladt som det er muligt. Dup kyllingen tør medkøkkenrulle.
- Bland alle krydderier i en stor frysepose eller anden pose som en ”zip-lock” pose. Læg kyllingen i posen og tryk så meget luft ud af posen som muligt inden du lukker den (Sørg for at kyllingen er godt dækket af krydderiblandingen.
- Lad kyllingen marinere i køleskabet i minimum 30 minutter, dog gerne flere timer for endnu bedre smag.
- Forvarm ovnen til 220 grader, hæld omkring 1,5 cm vand i et fad med den flydende røgaroma og sæt fadet under risten i ovnen.
- Tag kyllingen ud af køleskabet og posen. Læg den med skindet opad på risten i ovnen så fladt som muligt.
- Lad kyllingen være i ovnen i ca. 3 timer eller indtil den erfærdig.