Indholdsfortegnelse
Vis
Har du nogensinde smagt Tzatziki før? Det er en lækker græsk dip lavet af yoghurt, agurker og hvidløg. Den er perfekt til forretter eller snacks, og så er den også rigtig sund! I dette blogindlæg vil jeg vise dig, hvordan du laver en sund version af Tzatziki ved hjælp af Skyr-yoghurt. Så hvis du er på udkig efter en velsmagende og sund dip til din menu, så skal du sørge for at give denne opskrift en chance!


Sund græsk tzatziki med skyr opskrift
Lær at lave en traditionel men sund græsk tzatziki med skyr fremfor græsk yoghurt. Denne opskrift er meget nem at lave og smager fantastisk til mange forskellige måltider eller snacks.
Ingredienser
- 1 Stor Agurk Der kan bruges mere eller mindre efter eget ønske
- 3,5 dl Skyr
- 2 tsk Olivenolie
- 2 tsk Dild (friskhakket)
- 1 tsk Mynte (friskhakket) Mynte er valgfrit
- 1 tsk Citronsaft
- 2 stk Fed hvidløg Alt efter smag kan man bruge mere eller mindre
- ½ tsk Salt
Sådan gør du
- Skyl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres saften ud af agurken ved at tage en håndfuld af gangen og læg derefter agurken i en skål.1 Stor Agurk
- Tilsæt nu skyr, olivenolie, dild, citronsaft, hvidløg samt salt i skålen og bland det hele godt sammen. (Tilsæt mynte hvis dette ønskes)3,5 dl Skyr, 2 tsk Olivenolie, 2 tsk Dild (friskhakket), 1 tsk Citronsaft, 2 stk Fed hvidløg, ½ tsk Salt, 1 tsk Mynte (friskhakket)
- Lad tzatziki blandingen stå og trække i 5-10 minutter for at fremhæve smagen.
- Smag nu på din sunde græske tzatziki med skyr og tilsæt eventuelt salt, citronsaft, dild, hvidløg, mynte til du får den ønskede smag.
- Server med det samme eller opbevar i køleskabet til det skal bruges.
Noter
- Tzatziki med skyr kan opbevares i køleskabet op til 4 dage