Sund græsk tzatziki med skyr opskrift
Sovs & dyppelse

Sund græsk tzatziki med skyr opskrift

Har du nogensinde smagt Tzatziki før? Det er en lækker græsk dip lavet af yoghurt, agurker og hvidløg. Den er perfekt til forretter eller snacks, og så er den også rigtig sund! I dette blogindlæg vil jeg vise dig, hvordan du laver en sund version af Tzatziki ved hjælp af Skyr-yoghurt. Så hvis du er på udkig efter en velsmagende og sund dip til din menu, så skal du sørge for at give denne opskrift en chance!

Sund græsk tzatziki med skyr opskrift

Sund græsk tzatziki med skyr opskrift

Lær at lave en traditionel men sund græsk tzatziki med skyr fremfor græsk yoghurt. Denne opskrift er meget nem at lave og smager fantastisk til mange forskellige måltider eller snacks.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 1 Stor Agurk Der kan bruges mere eller mindre efter eget ønske
  • 3,5 dl Skyr
  • 2 tsk Olivenolie
  • 2 tsk Dild (friskhakket)
  • 1 tsk Mynte (friskhakket) Mynte er valgfrit
  • 1 tsk Citronsaft
  • 2 stk Fed hvidløg Alt efter smag kan man bruge mere eller mindre
  • ½ tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Skyl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres saften ud af agurken ved at tage en håndfuld af gangen og læg derefter agurken i en skål.
    1 Stor Agurk
  • Tilsæt nu skyr, olivenolie, dild, citronsaft, hvidløg samt salt i skålen og bland det hele godt sammen. (Tilsæt mynte hvis dette ønskes)
    3,5 dl Skyr, 2 tsk Olivenolie, 2 tsk Dild (friskhakket), 1 tsk Citronsaft, 2 stk Fed hvidløg, ½ tsk Salt, 1 tsk Mynte (friskhakket)
  • Lad tzatziki blandingen stå og trække i 5-10 minutter for at fremhæve smagen.
  • Smag nu på din sunde græske tzatziki med skyr og tilsæt eventuelt salt, citronsaft, dild, hvidløg, mynte til du får den ønskede smag.
  • Server med det samme eller opbevar i køleskabet til det skal bruges.

Noter

  • Tzatziki med skyr kan opbevares i køleskabet op til 4 dage

Tips og Tricks:

  • Variation: Overvej at tilføje en smule hakket rød peber eller chili for at give din tzatziki lidt ekstra spark.
  • Serveringsforslag: Tzatziki går godt sammen med grillet lam, kylling eller som en dip til friske grøntsager og fladbrød.
  • Konsistens: Hvis du foretrækker en tykkere tzatziki, kan du dræne skyr over natten i et kaffefilter eller en osteklud for at fjerne overskydende væske.
  • Agurk: For den bedste smag, brug helst økologiske agurker. Hvis du bruger agurker med en tyk skræl, kan det være en god idé at skrælle dem først.

Sundhedsfordele:

  • Skyr: Dette er en islandsk yoghurt, som er rig på protein og har færre fedtstoffer sammenlignet med traditionel yoghurt. Den giver tzatzikien en dejlig cremet konsistens.
  • Hvidløg: Kendt for sine mange sundhedsfordele, herunder styrkelse af immunforsvaret og forbedring af hjertesundheden.
  • Olivenolie: En god kilde til hjerte-sunde monoumættede fedtstoffer og antioxidanter.

Øvrige anbefalinger:

  • Tilpasning: Føl dig fri til at justere mængden af ingredienser baseret på dine præferencer. For eksempel, hvis du er en stor fan af hvidløg, kan du gerne tilføje mere!
  • Opbevaring: For at bevare tzatzikiens friskhed, opbevar den i en tætsluttende beholder i køleskabet.
  • Servering: For en mere autentisk græsk oplevelse, server tzatziki sammen med et glas ouzo eller hvidvin.

2 Comments

  1. 5 stars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering