Indholdsfortegnelse
Vis

Mornay sauce opskrift
Ingredienser
- 4 spsk smør
- 40 gram hvedemel
- 700 ml mælk Varm men ikke hed
- 2 stk Nelliker (hele)
- 1/4 stk Løg
- 1 stk Laurbærblad
- 55 gram Gruyère ost (revet)
- 55 gram Parmesan ost (revet)
Sådan gør du
- Saml dine ingredienser.
- I en tykbundet gryde, smelter du 3 spiseskefulde af smørret over middel-lav varme.
- Rør melet i for at danne en roux. Kog i 2 til 3 minutter, mens du omrører ofte, indtil det meste af vandet er kogt ud (det vil boble mindre), hvilket også tillader den rå mel smag at koge af.
- Tilsæt langsomt 600 ml af den varme mælk mens du pisker eller rører konstant, så væsken inkorporeres i roux uden at danne klumper.
- Stik nellikerne ind i løget og tilsæt til saucen sammen med laurbærbladet. Lad det simre i ca. 10 minutter, eller indtil det er reduceret med omkring 20 procent.
- Fjern laurbærbladet og løget og sigt saucen gennem en finmasket sigte eller et dørslag beklædt med ostelærred. Sørg for at du samler alle nellikerne op.
- Returner saucen til gryden. Tilsæt Gruyère og Parmesan osten og rør indtil osten er smeltet.
- Fjern fra varmen, rør i den resterende 1 spiseskefuld smør, og juster konsistensen med noget eller alt den resterende 100 ml mælk om nødvendigt. Server straks med pasta, kylling, eller fisk. Nyd det!