Indholdsfortegnelse
Vis
Indisk naanbrød opskrift med hvidløg
Et lækkert indisk naanbrød med hvidløg som passer godt til mange forskellige retter.
Ingredienser
- 1 tsk Sukker
- 1,2 dl Vand
- 2¼ tsk Tør gær
- 450 g Mel
- 100 g Neutral yoghurt
- ½ tsk Salt
- 1 tsk Olie
- 3 tsk Smeltet smør
- 2 stk Hvidløg
Sådan gør du
- Tag en lille skål og tilsæt sukker, varmt vand og gær.
- Pisk det hele sammen til det er blandet godt. Gæren bør være aktiveret når det begynder at skumme lidt (omkring 10 minutter).
- Læg melet på køkkenbordet og lav en lille brønd i midten.
- Tilsæt gær blandingen, yoghurt, salt, presset hvidløg og olie.
- Ælt dejen indtil overfladen er glat og skinnende.
- Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hæve et varmt sted til dejen er fordoblet (tager ca. 1 time).
- Tag den hævede dej og del den ud i 8 lige store stykker. Med en kagerulle rulles hvert enkelt stykke ud til ca. 8 tommer i diameter.
- Varm en stegepande ved høj varme, brug gerne en støbejerns stegepande. Hæld lidt olie på panden, så dejen ikke sidder fast.
- Placer dejen på stegepanden og steg dejen til begynder at blive pustet op, har bobler og små brændte mærker.
- Vend dejen og steg nu den anden side færdig.
- Gentag til alt dejen er blevet stegt og børst naanbrødet med smeltet smør og server varmt.