Nem mac and chesse opskrift
Hovedret

Nem mac and cheese opskrift

Nem mac and chesse opskrift

Nem bagt mac and cheese opskrift

Denne opskrift på bagt mac and chesse er god til både børn og voksne. Den er både cremet og hurtig at lave og kan serveres til hverdag og for gæster.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 8 serveringer
Kalorier 665 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g Pasta
  • 65 g Usaltet smør
  • 60 g Mel
  • 3,6 dl Sødmælk
  • 5 dl Fløde
  • 500 g Cheddar ost Revet
  • 250 g Gruyere ost Revet
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Pepper
  • ¼ tsk Paprika

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen på 160 grader og find et stort fad.
  • Kog pastaen i en gryde med saltet vand 1 minut mindre end anvist på pakken.
  • Dræn pastaen for vand og hæld lidt olie over så de ikke klistre sammen.
  • Riv cheddar og gruyere osten og bland dem sammen. Fordel efterfølgende i 3 bunker, ca. 50% til sovsen, 25% til selve retten og 25% til topping.
  • Smelt smør i en sovsepande ved mellem varme. Tilsæt forsigtigt melen til smøret og pisk godt. Blandingen skal ligne vådt sand.
  • Hæld halvdelen af fløden i blandingen mens der piskes kontinuerligt indtil det er blandet godt sammen og der ikke er nogle klumper.
  • Hæld langsomt resten af fløden i mens der piskes.
  • Varm blanding ved mellem varme og pisk indtil konsistensen begynder at blive tykkere.
  • Fjern sovsepanden fra varmen og tilsæt salt, pepper og paprika samt halvdelen af bunken med 50% af osten.
  • Pisk til osten er smeltet og det hele er godt blandet sammen og tilsæt derefter resten af bunken med de 50% af osten og mix til det hele er en samlet blanding.
  • Bland den færdige pasta og ostesovsen i en skål til alt pastaen er dækket af sovsen.
  • Læg halvdelen af pasta blandingen i fadet, læg den ene bunke med 25% af osten oven på og tilsæt derefter resten af pasta blandingen.
  • Drys den sidste bunke med de 25% af den revet ost over pasta.
  • Stil fadet i den forvarmede ovn og bag pastaen i ca. 15 minutter, indtil den er let gylden brun.
  • Server retten varm og nyd den.

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering