Indholdsfortegnelse
Vis


Bone broth opskrift
Ingredienser
- 1300 g knogler (okse, kylling, lam eller lignende)
- 2 tsk olivenolie
- 2,3 dl hvidvin
- 28 dl vand
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk sorte peberkorn
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Læg knoglerne på bagepladen og hæld let olivenolie ud over dem.
- Kom knoglerne i ovnen i 30 minutter til de er blevet let brune (Vend halvvejs igennem de 30 min).
- Når knoglerne er færdige lægges de i en stor gryde (Pas på, de er meget varme).
- Hæld hvidvin, vand, laurbærblade og peberkorn i gryden sammen med knoglerne.
- Kom grydens indhold i kog ved medium varme og skru ned for varmen så snart det koger. Lad det nu simre ved lav varme uden låg i minimum 8 timer, gerne op til 16 timer (Fjern eventuelt skum der kommer løbende på toppen).
- Sigt din bone broth og tilføj salt (smag efter om der mangler salt eller peber).
- Server med det samme eller opbevar i køleskabet i op til en uge eller i fryseren op til 6 måneder.