Indholdsfortegnelse
Vis
Boller Uden Mælk
Disse mælkefri boller har en lækker smagsprofil og er samtidig bløde og luftige. Det er en hurtig opskrift, da hævetiden er forholdsvis kort. Det resulterer i lækre boller, der kan laves på omkring en time, og smagen vil helt sikkert begejstre.
Ingredienser
- 50 g Smør
- 2 tsk Sukker
- 3 stk Æg 1 af æggene bruges til pensling
- 50 g Gær
- 1,5 dl Vand
- 500 g Hvedemel
- 1 tsk Salt
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i vandet i en skål.
- Inkorporer det smeltede smør, sukret, saltet og hvedemelet gradvist heri.
- Arbejd dejen sammen indtil det bliver en jævn og fast masse. Tilsæt mere hvedemel ved behov.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad det hæve i 30 minutter.
- Imens klargøres en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i 12 boller af ens størrelse og placer dem på pladen. Lad dem hæve yderligere i 30 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg for at opnå en flot gylden farve. Forvarm ovnen til 225 grader og bag dem i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne.
Mums siger jeg bare, en af de bedste opskrifter jeg har fundet