Go Back
Henkogte tomater i ovn

Henkogte tomater i ovn

5 fra 1 stemme
Ret Tilbehør

Ingredienser
  

  • kg små tomater
  • 2 dl olivenolie
  • 1 stk fed hvidlæg (skrællet)
  • 4 tsk salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du
 

  • Fyld sylteglas op med de små tomater til de er helt fyldte (almindelige tomater kan også bruges, de skal blot skæres over i mindre stykker).
  • Sørg for at tomaterne er mast godt sammen i glasset. Tilsæt den friske basilikum, salt, hvidlæg og olivenolie.
  • Skru låget fast på glasset, dog ikke helt tæt (da der bliver produceret damp inde i glasset, er det vigtigt det kan slippe ud så glasset ikke sprænger).
  • Placer glasset i en forvarmet ovn ved 120 grader. Lad glasset stå i ovnen til alle tomaterne ser færdige ud (Dette afhænger af ovn, størrelse på glasset og størrelsen af tomaterne). Væsken i glasset skal boble.
  • Når tomaterne er færdige, tages glasset forsigtigt ud og låget skrues helt fast (Pas på, det er meget varmt). stil det derefter tilbage i ovnen eller et andet sted hvor det kan køle af.
  • Når glasset er kølet af, kan man med fordel vaske det af og stille det i køleskabet.