Fyld sylteglas op med de små tomater til de er helt fyldte (almindelige tomater kan også bruges, de skal blot skæres over i mindre stykker).
Sørg for at tomaterne er mast godt sammen i glasset. Tilsæt den friske basilikum, salt, hvidlæg og olivenolie.
Skru låget fast på glasset, dog ikke helt tæt (da der bliver produceret damp inde i glasset, er det vigtigt det kan slippe ud så glasset ikke sprænger).
Placer glasset i en forvarmet ovn ved 120 grader. Lad glasset stå i ovnen til alle tomaterne ser færdige ud (Dette afhænger af ovn, størrelse på glasset og størrelsen af tomaterne). Væsken i glasset skal boble.
Når tomaterne er færdige, tages glasset forsigtigt ud og låget skrues helt fast (Pas på, det er meget varmt). stil det derefter tilbage i ovnen eller et andet sted hvor det kan køle af.
Når glasset er kølet af, kan man med fordel vaske det af og stille det i køleskabet.