Go Back
Syltede hvidløg

Syltede hvidløg

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Afkølingstid 12 t
Samlet tid 45 min
Ret Tilbehør
Antal 32 serveringer

Ingredienser
  

  • 30 g salt
  • 12 dl hvid eddike
  • 900 g pillede hvidløg
  • 1 tsk knuste røde peberflager
  • 4 hoveder frisk dild

Sådan gør du
 

  • Bland salt og hvid eddike i en stor sovsepande. Bring det hele i kog, når det koger reduceres varmen og lad væsken simre i 10 minutter.
  • Mens væsken koger, pakkes de pillede hvidløg ned i glas eller beholdere. Fyld op så der er omkring 1-2 cm til toppen af beholderen. Tilføj de røde peberflager samt det friske dild (fordel begge ingredienser ligeligt mellem antallet af beholdere).
  • Med en øseske, fordeles den varme væske ud i beholderne så alle ingredienser dækkes til, dog stadig med 1-2 cm plads til toppen.
  • Køl beholdere ned I køleskabet (Vi anbefaler omkring 3 uger, gerne mere). De syltede hvidløg kan holde op til 4 måneder I køleskabet. Opbevar altid i køleskabet aldrig ved stuetemperatur.