Langtidsbagte tomater
Tilbehør

Langtidsbagte tomater Opskrift

Langtidsbagte tomater er en enkel, men utrolig smagfuld tilføjelse til ethvert måltid, især når du længes efter den søde, koncentrerede smag af sommerens solmodne tomater. Denne opskrift fremhæver tomaternes naturlige sødme og dybde ved at bage dem langsomt, indtil de er let tørrede og fulde af smag. Ved at bruge små, fyldige varianter som cherrytomater, drue-tomater, Campari eller blomme, får du det bedste resultat, der kan nydes i en lang række retter. Disse langtidsbagte tomater er veganske og glutenfri, hvilket gør dem til en alsidig ingrediens, der passer til mange diætbehov.

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater er en lækker og enkel ret, der fremhæver tomaternes naturlige sødme og smag. Perfekt som tilbehør til mange retter eller som en del af en antipasti-tallerken.
Tilb. tid 2 timer
Ret Tilbehør

Ingredienser
  

  • 900 g cherrytomater eller drue-tomater eller andre små, fyldige varianter som Campari eller blomme
  • Ekstra jomfru olivenolie efter behov til at dække
  • Kosher salt og friskkværnet sort peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 150°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skær tomaterne over på langs. Arranger dem på bagepladen, med snitfladen opad, så tomaterne er tæt sammen, men ikke for overfyldte.
  • Dryp tomaterne med olivenolie og ryst rundt i panden, indtil alle er let dækket med olie.
  • Krydr let med salt og peber.
  • Bag i 2-3 timer, indtil tomaterne begynder at tørre ud og skrumpet ind, men stadig bevarer noget saft indeni.
  • Tag dem ud af ovnen og dæk panden med aluminiumsfolie, indtil den er kølet af, mindst en halv time. Brug dem med det samme, eller dæk med olivenolie og opbevar i køleskabet. Nyd!!

Variationer

Når du begiver dig ud i at lave langtidsbagte tomater, er der masser af muligheder for at tilpasse opskriften til dine personlige præferencer og de ingredienser, du har ved hånden. Overvej følgende variationer:

  • Urter og krydderier: Prøv at tilføje friske urter som timian, rosmarin eller basilikum før bagning for ekstra aroma. En knivspids chiliflager kan også give tomaterne et lille kick.
  • Smagsolier: Eksperimenter med forskellige typer olivenolie, såsom citron- eller hvidløgsolie, for at give en ekstra dimension til smagen.
  • Tilsætninger: Før du bager tomaterne, kan du drysse dem med lidt balsamicoeddike eller en smule sukker for at fremhæve deres naturlige sødme.

Tips

For at opnå de mest velsmagende langtidsbagte tomater, er her et par råd:

  • Tæt placering: Sørg for, at tomaterne er tæt sammen på bagepladen, men undgå at overfylde. Dette sikrer jævn tilberedning.
  • Hold øje med bagetiden: Tomaterne skal være let tørrede og skrumpet ind, men stadig saftige indeni. Dette kan variere afhængigt af tomaternes størrelse og din ovn.
  • Brug straks eller opbevar: Efter bagning kan tomaterne bruges med det samme eller opbevares i olivenolie i køleskabet for senere brug.

Opbevaring

Langtidsbagte tomater er ideelle til at forberede i forvejen og kan let opbevares:

  • I køleskabet: Opbevar tomaterne i en lufttæt beholder dækket af olivenolie i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i op til en uge.
  • Til fryseren: Du kan også fryse de bagte tomater på en bakke og derefter overføre dem til en frysepose. De kan holde sig i fryseren i op til tre måneder.

Serveringsforslag

Langtidsbagte tomater kan nydes på mange måder og er en skøn måde at tilføje smag til dine retter:

  • Som topping: Brug dem som topping på pizza, bruschetta eller i sandwich for en intens tomatsmag.
  • I salater: Tilføj dem til salater for en sød og syrlig kontrast.
  • I pastaretter: Bland dem med din yndlingspasta, lidt frisk basilikum og parmesan for en simpel, men lækker ret.

Uanset hvordan du vælger at bruge dine langtidsbagte tomater, tilføjer de et strejf af koncentreret smag, der beriger enhver ret.

Kan jeg bruge andre typer tomater?

Ja, absolut! Mens små varianter som cherrytomater og drue-tomater ofte anbefales på grund af deres naturlige sødme, kan du eksperimentere med andre typer afhængigt af, hvad du har til rådighed.

Er det nødvendigt at bruge ekstra jomfru olivenolie?

Ekstra jomfru olivenolie tilføjer en rig smag, men du kan også bruge andre olier, hvis du foretrækker det. Det vigtigste er, at tomaterne er let dækket for at forhindre dem i at tørre for meget ud.

Hvordan sikrer jeg, at tomaterne ikke bliver for tørre?

For at holde tomaterne saftige indeni, er det vigtigt at holde øje med dem under bagningen. Start med minimum bagetid og juster derefter efter behov. Dæk dem med folie efter bagning for at holde på fugten, mens de køler af.

Kan jeg forberede dem i forvejen?

Ja, langtidsbagte tomater kan med fordel laves i forvejen og opbevares i køleskabet. Dette gør dem perfekte til hurtige måltider eller som tilbehør til en række retter.

Er det muligt at fryse langtidsbagte tomater?

Ja, de kan sagtens fryses. Dette er praktisk, da du kan lave en stor portion og gemme dem til senere brug. Sørg for at opbevare dem i en lufttæt frysepose for at bevare deres smag og friskhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering