Go Back
Syltede figner opskrift

Syltede figner opskrift

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Konserveringstid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Tilbehør
Antal 12 serveringer
Kalorier 213 kcal

Ingredienser
  

  • 900 g små og modne figner
  • 7 dl vand
  • 125 g sukker
  • 1 skive ingefær
  • 9 hele allehånde
  • 4 hele nelliker
  • 2 hele kardemomme bælg ( et knust)
  • 100 g honning
  • 3,5 dl æblecidereddike

Sådan gør du
 

  • Vaskfignerne. Prik alle figner 2-3 gange med en universal køkkenkniv eller lignende. Dette hjælper med at lade frugten gennemsyre.
  • Tag en stor gryde og sæt vand, sukker, kanelstang, ingefær, allehånde, nelliker, kardemomme bælg og laurbærblad i kog ved høj varme. Rørrundt indtil sukkeret er helt opløst og tilsæt fignerne.
  • Når væsken koges ned, reduceres varmen og lad fignerne simre i 20 minutter.
  • Tilsæt nu honning og æblecidereddike til væsken med figner og de andre ingredienser. Rør forsigtigt rundt for at opløse honningen, men pas på du ikke bryder fignerne op mens du røre rundt. Skru op for varmen og kog reducer væsken yderligere. Sænk derefter varmen og lad det hele simre ca. 20 minutter mere, indtil fignerne begynder at blive gennemsigtige.
  • Tag en hulske og flyt fignerne forsigtigt over i et glas eller beholder. Hæld derefter væsken som fignerne har kogt i, over fignerne i glasset eller beholderen. Sørg for at dække fignerne helt med væsken dog med 1-2 cm. optil toppen af beholderen. Hvis man vælger at overfører de hele krydderier til beholderen også, vil dette intensivere smagen fra krydderierne (Man kan også nøjes med at tage en kanelstang med over i beholder, da dette ser rigtig hyggeligtud).
  • Tør beholderen af med en ren og fugtig klud og sæt beholderens låg på. Derefter placeres beholderen i køleskabet hvor fignerne holder op til 3måneder.