Go Back
Beef jerky opskrift

Beef jerky opskrift

Lav dine egne lækre beef jerky snacks. Disse egner sig perfect til folk der træner eller som et lækkert mellemmåltid på farten.
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Marinering 12 timer
Samlet tid 15 timer 30 minutter
Ret Snack

Ingredienser
  

  • 1,3 kg grydesteg
  • 130 g brunt sukker
  • 2,3 dl soya sovs
  • 3 tsk Worcestershire sovs
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk rødpeber flager
  • ½ tsk hvidløgspulver

Sådan gør du
 

  • Skær kødet i skiver på mellem 0,5 og 1 cm alt efter hvad man bedst kan lide.
  • Marinaden laves i en skål. Læg brunt sukker, soyasovs, Worcestershire sovs, røget paprika, hvidløgspulver og pisk det hele sammen indtil det hele er arbejdet godt sammen og sukkeret er blevet opløst.
  • Lægkødskiverne ned I marinaden og vend det godt til alt kødet er blevet dækket af marinade. Dæk skålen til med et låg, sølvpapir eller lignende og stil det i køleskabet. Lad kødet ligge i mindst 12 timer eller natten over. Vend gerne kødet rundt i marinaden 1 til 2 gange mest det ligger på køl.
  • Tænd ovnen på 80 grader og læg kødet på en rist (husk at have noget nedenunder til at samle fedt og marinade sammen, så det ikke falder ned i bunden af ovnen).
  • Lad kødet være i ovnen i 3 til 4 timer indtil det er tørret ud. Husk at vende kødet under vejs, gerne hver time, dog er 1 gang nok til at få et godt resultat. Man kan tjekke om kødet er færdigt ved at tage et stykke ud, lad det køle af. Kødet skal være tørt at røre ved, se læderagtigt ud og være sejt med stadig mørt.
  • Opbevar din nye beef jerky i en lufttæt beholder. Hvis din jerky er blevet tørret rigtigt ud, vil det kunne holde sig i omkring 1 uge ved stuetemperatur. Sæt i køleskabet eller fryseren for længere holdbarhed.

Noter

Læg kødet I fryseren 1 til 2 timer inden det skal skæres i skiver, det gør det noget lettere at skære kødet ud.