Go Back
Chutney af grønne tomater

Chutney af grønne tomater

Brug dine grønne tomater til en lækker chutney der kan bruges til ost, brød eller som marmelade.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Tilbehør
Antal 5 glas

Ingredienser
  

  • 1 kg grønne tomater
  • 1 kg rødløg
  • 150 g rosiner
  • 3 fed hvidløg
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk sort peber
  • 2 tsk salt
  • 500 g brunt sukker
  • 1 liter malteddike

Sådan gør du
 

  • Hak tomater, rødløg og rosiner goft. Hak hvidløget fint.
  • Tilsæt alle ingredienser i en stor gryde ved lav varme og lad det hele simre uden låg i mindst 1 time. Tiden det hele skal simre afhænger af varmekilde, grydetype med mere. Sørg for at røre rundt med jævne mellemrum.
  • Den grønne tomat chutney er klar når det hele er kogt godt ned og ser tykt og brunt ud.
  • Hæld nu chutneyen i dine glas eller anden beholder. Husk at de skal være sterile. Glas der er lavet specielt til konservering er at foretrække, dog ikke et krav (Man kan bruge glas fra supermarked eller lignende).
  • Placer dine glas helt dækket af vand og lad det koge i ca. 5 minutter. Tag dine glas op og lad dem køle af på køkkenbordet. Dette gøres for at forsegle din grønne tomat chutney.
  • Opbevar i køleskabet for bedste holdbarhed.