Go Back
syltet rødkål

Syltet rødkål

Lækker opskrift på hjemmelavet syltede rødkål. Denne opskrift kan bruges som tilbehør til mange forskellige slags mad som salater eller brugere. De syltede rødkål har en holdbarhed på 2 til 3 uger i køleskabet.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Antal 6 serveringer

Ingredienser
  

  • ¼ helt rødkål
  • 1,2 dl æblecidereddike eller rødvinedikke
  • 1,2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk sort peber

Sådan gør du
 

  • Fjern kernen fra rødkålen, og skær det ud i fine skiver eller brug et mandolinjern.
  • Læg rødkålen, æblecidereddike eller rødvinedikke, vand, sukker, hakket hvidløg, salt og peber i et glas og rør rundt. Sæt låget på glasset og ryst det hele.
  • Stil glasset på køkkenbordet i 2 til 6 timer, husk at ryst eeller røre rundt i glasset løbende (ca. hver anden time).
  • Opbevares i køleskabet i et lukket glas, så holder de syltede rødløg 2-3 uger. Server til brugere, salat, wraps eller andre retter.