Go Back
Røget kylling i ovn

Røget kylling i ovn

Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling
  • olivenolie
  • 3 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk flydende røgaroma

Sådan gør du
 

  • Fjern ryghvirvlen ved at skære langs begge sider, så kyllingen kan lægges så fladt som det er muligt. Dup kyllingen tør medkøkkenrulle.
  • Bland alle krydderier i en stor frysepose eller anden pose som en ”zip-lock” pose. Læg kyllingen i posen og tryk så meget luft ud af posen som muligt inden du lukker den (Sørg for at kyllingen er godt dækket af krydderiblandingen.
  • Lad kyllingen marinere i køleskabet i minimum 30 minutter, dog gerne flere timer for endnu bedre smag.
  • Forvarm ovnen til 220 grader, hæld omkring 1,5 cm vand i et fad med den flydende røgaroma og sæt fadet under risten i ovnen.
  • Tag kyllingen ud af køleskabet og posen. Læg den med skindet opad på risten i ovnen så fladt som muligt.
  • Lad kyllingen være i ovnen i ca. 3 timer eller indtil den erfærdig.