Go Back
valnøddesnaps opskrift

Valnøddesnaps opskrift

Antal 1.4 liter

Ingredienser
  

  • 560 g Grønne valnødder
  • 1 stk Økologisk citron
  • 20 g Ingefær Frisk
  • 10 stk Grønne kardemommekapsler
  • 1 stk Vaniljestang
  • 2 stk Myntekviste
  • tsk Fennikelfrø
  • tsk Anisfrø
  • 3 stk Kanelstænger
  • spsk Nelliker
  • 2 stk Stjerneanis
  • 2 flasker Vodka 1,4 liter; et alternativ kunne være dobbelt destilleret hvedesnaps, 38–40 %
  • 300 g Brun farin

Sådan gør du
 

  • Skyl valnødderne og skær hver nød i fire stykker, husk gummihandsker for at undgå pletter. Placér de skivede nødder i et stort glas (et på 2,5 liter eller fordelt mellem to mindre glas).
  • Vask citronen grundigt med varmt vand. Tør den og skær skallen af med en skarp kniv eller en skræller, undgå den bitre, hvide del. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Knus kardemommekapslerne let med fladsiden af en kniv, så de åbnes. Flæk vaniljestangen på langs. Vask og tør mynten. Tilføj citronskal, ingefær, kardemomme, vanilje og mynte til glasset.
  • Tilføj nu fennikelfrø, anisfrø, kanelstænger, nelliker og stjerneanis. Når nødderne og alle krydderierne er i glasset, hæld vodka over.
  • Luk glasset tæt med et låg eller dæk det med husholdningsfilm. Placér det på et varmt eller solrigt sted, fx en vindueskarm, og lad blandingen trække i cirka 6 uger. Den vil gradvist blive mørkere. Efter 6 uger bør farven være meget mørk, næsten sort.
  • Filtrér blandingen gennem en si over i en stor skål eller kande. Filtrér gerne to gange - anden gang gennem flere lag osteklæde eller et lignende stof, for at fjerne fine partikler. husk, at snapsen pletter alt! Bortskaf krydderier og nødder.
  • Tilsæt nu sukkeret til den krydrede spiritus, og rør i et par minutter, indtil det er opløst. Hæld snapsen tilbage i det rensede glas og lad den stå lukket i yderligere 1-2 uger før smagsprøve. Valnøddesnapsen smager som udgangspunkt skarpt umiddelbart efter tilberedning, men bliver mildere med tiden. Ønskes en sødere smag, kan mere sukker tilføjes; rør rundt og lad den stå i 1-2 uger mere. Det er dog værd at bemærke, at den skarpe smag aftager over månederne. Fyld snapsen på rene flasker ved brug af en tragt og opbevar den i kælderen eller ved kølig stuetemperatur.
  • Efter et par måneder vil den smage afbalanceret og blød, og dens smag vil fortsat udvikle sig over årene! Valnøddesnaps er bedst, når den nydes ren og sipper langsomt ved en kølig stuetemperatur. Nyd den!