Go Back
boller uden mel opskrift

Boller uden mel (skybrød)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Brød
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk Æggehvider
  • 30 ml honning

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 150°C og beklæd en stor bageplade med bagepapir.
  • Hæld æggehviderne i skålen på en standmixer. (En håndmixer kan også anvendes, men det er nemmere at tilsætte honningen gradvist med en standmixer). Pisk æggehviderne på maksimal hastighed, til de bliver skummende. Fortsæt med at piske, og tilsæt gradvist honningen, uden at standse piskeriet, indtil du opnår stive toppe. Hvis honningen sprøjter ud på skålens sider, kan du stoppe mixeren for at skrabe honningen ned og blande den ind i massen igen. Det er vigtigt at gøre dette før massen når til stiv tilstand for at undgå overpiskning.
  • Med en spatel, tag forsigtigt halvdelen af dejen ud og placér den på den ene side af den forberedte bageplade. Form dejen til en oval ca. 6,35 cm høj på det højeste punkt, og prøv at gøre overfladen så jævn som mulig. Gentag med den resterende dej, og husk at placere brødene mindst 5 cm fra hinanden, for de vil hæve og udvide sig under bagningen.
  • Bag brødene i ovnen i cirka 25-30 minutter, til de opnår en medium brun farve, og overfladen springer tilbage ved let tryk. Selv efter 25 minutter kan brødene virke færdigbagte, men jeg foretrækker at lade dem bage lidt længere for at mindske smagen af æggehvider og give en mere distinkt skorpe. Når brødene lige er taget ud af ovnen, vil de se faste ud på overfladen, selvom dette ikke nødvendigvis føles sådan. Det er normalt, at de falder en smule sammen kort efter bagning.
  • Lad brødene køle helt af før du skærer og serverer dem. Brødene vil være lidt klæbrige over for bagepapiret, så skræl dem forsigtigt af. Jeg anbefaler ikke at spise brødene direkte fra ovnen, da de har en stærkere smag af æg, når de stadig er varme. Vent gerne et par timer. Jeg halverede mine brød med en skarp brødkniv for et optimalt resultat.