Go Back
Tyrkisk köfte opskrift

Tyrkisk köfte opskrift

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Tyrkisk
Antal 50 kødboller

Ingredienser
  

  • 900 gram Hakket oksekød Magert
  • 120 ml Rasp
  • 2 stk Løg
  • 4 fed Hvidløg (presset) Valgfrit
  • tsk. Salt
  • 1 tsk. Sort peper
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Chili flager Valgfrit
  • 1 tsk. Timian (tørret)
  • 1 tsk Chilipulver Valgfrit
  • 60 ml Vand
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Citronsaft

Sådan gør du
 

  • I en stor skål kombineres hakket oksekød, rasp, fint hakket løg og presset hvidløg.
  • Tilsæt krydderierne.
  • I en lille skål blandes natron, vand og citronsaft. Hæld dette i oksekødsblandingen. Bland godt med hånden. Ælt det i omkring et minut, så alt bliver godt kombineret.
  • Dæk skålen og lad den stå i køleskabet natten over, eller mindst 2-3 timer.
  • Rul blandingen til kødboller eller spyd.
  • Varm olivenolie op i en støbejernspande eller enhver non-stick pande. Steg kødbollerne ved høj varme, vend dem rundt, så alle sider bliver stegt i ca. 3 minutter. Overfyld ikke panden, steg kødbollerne i portioner indtil de er færdige, eller gem nogle til at fryse.

Noter

Hvis du ikke kan finde 80% magert oksekød, kan du bruge en blanding af lam og oksekød (50% lam, 50% oksekød).