Go Back
Chili sauce opskrift

Chili sauce opskrift

Lækker hjemmelavet chili sauce opskrift som kan bruges til mange forskellige retter eller som en stærk dyppelse. Opskriften holder 2 til 3 måneder i køleskabet i en lufttæt beholder.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Sovs
Antal 40 serveringer

Ingredienser
  

  • 15 stk Friske chilifrugter
  • 2 tsk Salt
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 dl Neutral olie
  • 125 g Chili flager
  • ½ tsk Sukker
  • 2 spsk Soya sovs

Sådan gør du
 

  • Skær chilifrugterne i tynde skiver. Placer dem i en morter sammen med salt.
  • Kværn chilifrugterne og salt sammen, det behøver ikke blive til en pasta, men chilifrugterne skal være nedbrudt godt. Sæt til side.
  • Præs hvidløg i en hvidløgspresser eller lignende.
  • Varm ca. 1,2 dl olie i en lille stegepande ved mellem varme. Tilføj hvidløg og lad det stege til den har fået en let gylden farve. Hvidløg må ikke blive sprødt, hvis det går for hurtigt kan du skrue ned på lav varme.
  • Når hvidløget er blevet gyldent (kan tage op til 20 min alt efter varme), tilføjes chilifrugterne og salt fra morteren. Lad det stege ved mellem til lav varme i ca. 10 minutter mens der røres rundt. Sørg for at holde øje med olien og indholdet ikke brænder på.
  • Tilsæt nu resten af oliven til stegepanden og varm igennem. For meget olie i starten af processen gør det svært at stege hvidløg og chilien korrekt.
  • Tilføj chili flager og sukker. Bland det hele godt rundt så det er mixet godt sammen.
  • Til sidst tilføjes soyasovsen til chili saucen og blandes kort sammen.
  • Overfør chili saucen til en lufttæt beholder, lad den køle ned og opbevar i køleskabet.

Noter

  • Vi anbefaler at opbevare chili saucen på øverste hylde i køleskabet.
  • Chili sauce opskriften kan holde sig i 2 til 3 måneder i køleskabet.