Ovnbagt laks
Fisk

Ovnbagt laks Opskrift

Ovnbagt laks er en skøn ret, der kombinerer enkelhed og sundhed med en smagfuld italiensk-inspireret twist. Denne opskrift på ovnbagt laks med citron og hvidløg bringer en frisk og lækker smag til bordet, som er både let at lave og perfekt til enhver anledning. Laks er kendt for sine næringsrige kvaliteter og smagfulde kød, og når den bages med en blanding af olivenolie, krydderier og citron, resulterer det i en ret, der er både saftig og aromatisk. Det er en alsidig ret, der både kan stå alene eller serveres sammen med dine foretrukne tilbehør, for eksempel friske grøntsager eller en sprød salat.

Ovnbagt laks

Ovnbagt laks - Nem, sund med citron & hvidløg

En nem og sund opskrift på ovnbagt laks med citron og hvidløg, perfekt til en let og velsmagende middag.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Ovnbagt laks

  • 4 stk laksefileter cirka 170 gram hver
  • 30 ml olivenolie
  • 2.5 ml salt eller efter smag
  • 1 ml knust sort peber kun en knivspids, hvis du bruger fintmalet sort peber
  • 10 ml hakket hvidløg
  • 5 ml italiensk krydderiblanding ELLER herbes de provence, eller 1 ml hver af tørret timian, persille, oregano og basilikum
  • 1 stk mellemstor citron

Sådan gør du
 

Ovnbagt laks

  • Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og smør en stor bageplade. Arranger laksefileterne på bagepladen og krydr generøst med salt og peber.
  • Rør olivenolie, hvidløg, krydderurter og saften fra 1/2 citron sammen. Hæld over laksefileterne og sørg for at gnide det over toppen og siderne af laksen, så der ikke er tørre pletter. Skær den resterende 1/2 citron i tynde skiver og læg en skive citron på hvert laksestykke.
  • Bag i 12-15 minutter, indtil laksen er uigennemsigtig og flager, når den trækkes fra hinanden med en gaffel. Du kan grille de sidste 1-2 minutter, hvis det ønskes. Pynt med frisk timian eller persille, hvis det ønskes, og server.

Variationer

Når du tilbereder denne ovnbagte laks, er der masser af muligheder for at sætte dit eget præg på opskriften. Her er nogle forslag til, hvordan du kan variere retten:

  • Krydderierne: Udover den italienske krydderiblanding, kan du eksperimentere med dine yndlingskrydderier. Prøv at tilføje lidt røget paprika for en dybere smag eller en knivspids chili for ekstra varme.
  • Citrus twist: Skift citronen ud med lime eller appelsin for en anderledes citrusprofil, der kan tilføje en ny dimension til laksens smag.
  • Tilbehør: Server laksen med et udvalg af dampede grøntsager som asparges eller broccoli, eller prøv en let couscous-salat med friske urter og granatæblekerner for en farverig tallerken.

Tips

For at sikre, at din ovnbagte laks bliver så lækker som muligt, er her et par nyttige tips:

  • Undgå tørhed: For at undgå, at laksen bliver tør, sørg for at dække den godt med olivenolieblandingen og hold øje med bagetiden; laksen er perfekt, når den let flager.
  • Test for færdighed: Hvis du er i tvivl, om laksen er færdig, kan du bruge en gaffel til forsigtigt at trække i fisken. Den skal flage let og være uigennemsigtig i midten.
  • Forberedelse: For at spare tid kan du forberede olivenolieblandingen forud og lade laksen marinere i blandingen i cirka 30 minutter før bagning for en endnu dybere smag.

Opbevaring

Ovnbagt laks er perfekt til madlavning i forvejen og kan let opbevares:

  • I køleskabet: Opbevar de afkølede laksefileter i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til 2 dage.
  • Til fryseren: Hvis du har rester, kan du fryse dem ned. Sørg for at pakke laksen godt ind i frysefolie eller læg dem i en frysepose for at bevare smagen.

Serveringsforslag

Der er mange måder at nyde denne skønne ovnbagte laks på:

  • Som hovedret: Server med en frisk grøn salat og lidt quinoa eller ris som tilbehør for en afbalanceret middag.
  • I en wrap: Skær laksen i mindre stykker og læg dem i en wrap med salat, tomat og en cremet dressing for en lækker frokost.
  • Som fyld i tacos: Prøv laksen som fyld i tacos med avocado, rødkål og en frisk lime-dressing for en spændende mexicansk-inspireret ret.

Ovnbagt laks er en fantastisk måde at bringe en smag af middelhavsområdet ind i dit køkken og kan nemt tilpasses dine personlige smagspræferencer.

Kan jeg anvende andre slags fisk til denne opskrift?

Selvfølgelig! Selvom denne opskrift er udviklet til laks, kan du med fordel bruge andre fisk som torsk eller ørred. Sørg for at justere bagetiden efter fisken.

Er det nødvendigt at bruge citron i opskriften?

Citronen tilføjer en frisk og syrlig smag, der komplementerer laksen godt, men du kan sagtens eksperimentere med andre citrusfrugter eller helt undlade citronen, hvis du foretrækker det.

Hvordan sikrer jeg, at min laks ikke bliver for tør?

For at sikre saftig laks, sørg for ikke at overbage fisken og dække den godt med olivenolieblandingen. Bagetiden bør justeres efter laksens tykkelse.

Kan jeg forberede retten i forvejen?

Ja, du kan nemt forberede olivenolieblandingen i forvejen og marinere laksen, så den er klar til at blive bagt, når du ønsker det. Dette sparer tid og giver en mere intens smag.

Er det muligt at fryse ovnbagt laks?

Ja, ovnbagt laks kan fryses. Sørg for at pakke den godt ind for at bevare friskheden og smagen. Når du er klar til at spise den, kan du langsomt varme den op i ovnen eller på komfuret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering