Go Back
veganske boller opskrift

Veganske boller - Opskrift

Opskrift på lækre luftige veganske boller med kun 7 ingredienser. Perfekte som boller til morgenmaden eller middagsbordet. Kan opbevares nogle dage på køl eller op til en hel måned på frost.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Ret Brød
Køkken Vegansk
Antal 12 boller

Ingredienser
  

  • 2 spsk Rørsukker
  • ½ tsk Salt
  • 1 pakke Hurtigtvirkende tørgær
  • 400 g Mel
  • 1,2 dl Mandelmælk
  • 0,6 dl Vand
  • 2 spsk Vegansk smør

Sådan gør du
 

  • Tag en stor skål med 150g mel, hurtigtvirkende tørgær, rørsukker og salt og mix det hele godt sammen.
  • Tag en skål og varm mandelmælk og smør i mikroovnen til det er ca. 45 grader varmt (Brug eventuelt en sovsegryde eller en anden lille gryde og varm det). Pas på med et ikke at varme det for meget, da det dræber bakterierne i gæren.
  • Bland indholdet fra begge skåle sammen og pisk det godt i ca. 2 minutter (Husk siderne på skålen).
  • Tilføj langsomt mere og mere mel (ca. 50g af gangen) og pisk indtil du får en blød dej.
  • Læg dejen på et køkkenbordet eller anden overflade med lidt mel og ælt dejen til den er elastisk. Lad den hvile i ca. 10 min.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og form dem som runde kugler.
  • Placer dem på en bradepande ovenpå bagepapir og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem hvile et varmt sted i ca. 30 till 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 190 grader mens du smør en smule vegansk smør på toppen af alle bollerne.
  • Bag bollerne i 18-20 minutter til de er luftige og gyldenbrune.
  • Server varme som madboller eller brug dem som almindelige veganske boller med vegansk smør eller lignende.
  • Kan opbevares tildækkede på køkkenbordet i op til 3 dage, hvis man ønsker at fryse bollerne ned anbefaler vi at man fryser dejen fremfor de færdige boller.