Go Back
Sund græsk tzatziki med skyr opskrift

Sund græsk tzatziki med skyr opskrift

Lær at lave en traditionel men sund græsk tzatziki med skyr fremfor græsk yoghurt. Denne opskrift er meget nem at lave og smager fantastisk til mange forskellige måltider eller snacks.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 1 Stor Agurk Der kan bruges mere eller mindre efter eget ønske
  • 3,5 dl Skyr
  • 2 tsk Olivenolie
  • 2 tsk Dild (friskhakket)
  • 1 tsk Mynte (friskhakket) Mynte er valgfrit
  • 1 tsk Citronsaft
  • 2 stk Fed hvidløg Alt efter smag kan man bruge mere eller mindre
  • ½ tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Skyl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres saften ud af agurken ved at tage en håndfuld af gangen og læg derefter agurken i en skål.
    1 Stor Agurk
  • Tilsæt nu skyr, olivenolie, dild, citronsaft, hvidløg samt salt i skålen og bland det hele godt sammen. (Tilsæt mynte hvis dette ønskes)
    3,5 dl Skyr, 2 tsk Olivenolie, 2 tsk Dild (friskhakket), 1 tsk Citronsaft, 2 stk Fed hvidløg, ½ tsk Salt, 1 tsk Mynte (friskhakket)
  • Lad tzatziki blandingen stå og trække i 5-10 minutter for at fremhæve smagen.
  • Smag nu på din sunde græske tzatziki med skyr og tilsæt eventuelt salt, citronsaft, dild, hvidløg, mynte til du får den ønskede smag.
  • Server med det samme eller opbevar i køleskabet til det skal bruges.

Noter

  • Tzatziki med skyr kan opbevares i køleskabet op til 4 dage