Go Back
Polpette – Italienske kødboller opskrift

Polpette – Italienske kødboller

Denne vidunderlige opskrift på polpette – italienske kødboller. Denne opskrift er en ægte familieklassiker, der forener kærligheden til madlavning med hyggelige familieaftener. Den tager dig med på en kulinarisk rejse og bringer et stykke af Italien ind i dit hjem. Uanset din erfaring i køkkenet, vil denne opskrift lede dig gennem processen til at skabe en ret, der både er autentisk og utrolig lækker. Lad os sammen udforske et univers af smag og tradition.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Saucen

  • 2 stk gule løg
  • 10 fed hvidløg
  • 60 ml olivenolie
  • 2 tsk oregana tørret
  • ¾ tsk salt
  • ¼ tsk røde peberflager
  • 2 spsk smør usaltet
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1600 g flåede tomat
  • 1 stk laurbærblad

Kødbollerne

  • ½ stk blødt italiensk brød
  • 355 ml mælk
  • ½ bundt persille frisk
  • 70 g pecorino romano ost revet
  • ½ stk citron
  • 3 stk æg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk sort peber
  • 450 g hakket oksekød
  • 450 g hakket svinekød
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

Saucen

  • Grovhak 2 store løg og placer i en foodprocessor med knivbladet. Tilsæt 10 fed hvidløg og pulser, indtil det er fint hakket; skrab ned siderne af skålen, som nødvendigt.
  • Varm 60 ml olivenolie i en stor gryde over medium-high varme, indtil den er skinnende. Tilsæt løgene, hvidløget, 2 tsk tørret oregano, 1/2 tsk af kosher saltet og 1/4 tsk røde peberflager. Kog under lejlighedsvis omrøring, indtil det meste af væsken fra løgene er fordampet, cirka 10 til 12 minutter. Reducer varmen, hvis løgene begynder at tage farve.
  • Reducer varmen til medium og kog, indtil løgene er bløde og ser skinnende ud, 4 til 5 minutter. Overfør halvdelen af de kogte løg og hvidløg til en stor skål og sæt til side.
  • Tilsæt 2 spsk usaltet smør til gryden og rør for at kombinere. Kog, indtil løgene er reduceret i volumen og begynder at klæbe til bunden af gryden, 8 til 10 minutter. Tilføj 2 spsk tomatpuré og rør. Kog indtil mørknet og duftende, 2 til 3 minutter.
  • Tilføj de hele tomater med deres saft, omrør og skrab bunden af gryden. Tilsæt 3/4 kop vand til hver tomats dåse og sving for at frigive tomater fra siderne af dåserne. Tilføj tomat-vandblandingen til gryden og rør for at kombinere.
  • Brug en stavblender til at pulser tomaterne til den ønskede tekstur. Tilføj 1 laurbærblad og den resterende 1/4 tsk kosher salt. Bring saucen i kog over medium-høj varme. Reducer varmen til lav og simre, omrør lejlighedsvis.

Kødbollerne

  • Riv indersiden af ca. 1/2 brød italiensk brød i små stykker for at opnå 2 kopper løst pakket brødstykker og tilsæt til en medium skål. Hæld 355 ml hel mælk over brødet.
  • Forbered og tilføj følgende til den reserverede skål med løg-hvidløgsblandingen: Pluk og grovhak blade fra 1/2 bundt frisk persille til 1/4 kop. Fint riv ca. 70g Pecorino Romano ost. Fint riv skallen af 1/2 mellemstort citron (ca. 1 1/2 tsk).
  • Tilsæt 3 store æg, 1 spsk tomatpuré, 2 tsk kosher salt, 1 tsk fennikelfrø og 1/2 tsk sort peber til løg-hvidløgsblandingen. Pres så meget mælk ud af brødet som muligt, derefter tilføj brødet til løg-hvidløgsblandingen. Kassér mælken.
  • Rør brødblandingen med en træske eller gaffel, indtil den er grundigt blandet. Tilføj 450g hakket oksekød og 450g hakket svinekød, og brug dine hænder til forsigtigt at kombinere ingredienserne.
  • Med fugtige hænder for at forhindre klæbning, form massen til 25 til 30 golfbold-størrelse kødboller og placer på en bageplade eller et stort fad. Køl i 1 time.
  • Varm 2 spsk olivenolie i en 30-cm stegepande over medium varme. Tilføj kødbollerne, så de er spredt ud med ca. 2,5 cm mellemrum, og kog indtil brunet på to sider, vend halvvejs igennem, cirka 5 til 6 minutter i alt. Overfør til et fad beklædt med køkkenrulle. Gentag med de resterende kødboller.
  • Brug en tang til at tilføje kødbollerne en ad gangen til saucen, tryk forsigtigt på dem, så de er mest nedsænket. Dæk til og simrer indtil gennemkogt, 10 til 15 minutter.