Go Back
mexicanske ris opskrift

Mexicanske ris

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Ris
Køkken Mexicansk
Antal 6 serveringer

Ingredienser
  

  • 350 g langkornet hvide ris
  • 60 ml olie
  • 1 tsk hvidløg finthakket
  • løg løg finthakket
  • 60 ml tomatsovs
  • 2 tsk tomatbouillon
  • ¼ tsk salt
  • 1 stk gulerod i tern
  • 120 g ærter (frosne eller friske)
  • 710 ml vand
  • 2 stk serrano peber

Sådan gør du
 

  • Skyl risen grundigt i en finmasket si, indtil vandet er klart. Sæt den til side.
  • Opvarm olie i en stor gryde ved medium-høj varme. Tilsæt den afdryppede ris, når olien er varm, og steg den under regelmæssig omrøring, indtil risen er let gyldenbrun over det hele, hvilket tager omkring 10 minutter.
  • Tilføj tomatsovs, hvidløg og hakket løg til risen og rør godt. Inkludér dernæst tomatbouillon, salt, gulerødder, ærter og vand (tilføj serrano peber her, hvis du ønsker det. De tilføjer ekstra aroma uden at gøre retten specielt stærk).
  • Bring det hele i kog, dæk gryden til, skru ned for varmen og lad det simre i cirka 20 minutter, eller indtil alt vandet er absorberet. Tag gryden af varmen og lad risen hvile i 5 minutter, før den løsnes med en gaffel.