Go Back
romsnegle opskrift

Romsnegle

Forb. tid 2 timer 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Ret Kage
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Dejen

  • 2,4 dl mælk
  • 30 g sukker
  • 7 g tør gær
  • 525 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • tsk salt
  • 1 stk æg
  • 85 g smør usaltet

Fyldet

  • 200 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 115 g smør usaltet

Rom glasur

  • 360 g flormelis
  • 2 spsk krydret rom
  • 2 spsk mælk
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du
 

Dejen

  • Opvarm mælken i et glasmål i mikrobølgeovnen, indtil den er varm ved berøring, cirka 30 sekunder. Tilsæt sukker og gæren, omrør indtil det er opløst og fri for klumper. Lad det stå indtil det let skummer og begynder at boble, cirka 2 til 5 minutter. (Hvis dette ikke sker efter 5 minutter, kan gæren være for gammel.)
  • I mellemtiden kombineres hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål eller i skålen til en røremaskine udstyret med piskeriset. Bland kort for at kombinere.
  • Tilsæt mælkeblandingen, efterfulgt af det let piskede æg, og rør ved lav hastighed for at undgå tørre og våde pletter. Tilsæt det smeltede smør, fortsæt omrøringen indtil dejen bliver en samlet klump. Om nødvendigt, hjælp til med hænderne for at få en ensartet dej.
  • Vend dejen ud på en meldrysset overflade, or behold den i skålen og skift til dejkrogen for æltning. Ælt indtil dejen er glat, skinnende og smidig, cirka 4 til 5 minutter. (Tilføj kun ekstra mel, hvis dejen er for klistret.)
  • Læg dejen i en let smurt skål, dæk tæt til med plastfolie og stil den et varmt sted uden træk. Lad dejen hæve indtil den er ca. fordoblet i størrelse, 1 1/2 til 2 timer.
  • Tryk dejen ned for at slippe den for luft, dæk og køl i mindst en time, eller natten over.

Fyld og formning

  • Vend den afkølede dej ud på en let meldrysset overflade og rul den ud til et rektangel på 40 x 25 cm.
  • Bland brun farin, kanel og salt sammen. Fordel det blødgjorte smør over dejen og drys brun farinblandingen jævnt ovenpå. Tryk blandingen let fast.
  • Rul dejen stramt op, startende fra den lange side nærmest dig. Pres let for at undgå luft mellem dejen og fyldet.
  • Skær rullen i ensartede stykker, cirka 4,4 cm tykke. Spray et 23 x 33 cm bagefad let med non-stick spray og arranger rullerne med plads imellem. Dæk til og køl natten over.

Dagen efter

  • Tag rullerne ud fra køleskabet, og lad dem efterhæve et varmt sted i cirka 2 timer, indtil de er puffede op.
  • Forvarm ovnen til 190 grader. Bag rullerne indtil de er gyldenbrune, ca. 28-32 minutter.

Glasur

  • Bland flormelis, krydret rom, mælk, og en smule salt. Pisk indtil det er jævnt, og den tykkelse, som kan hældes over kanelrullerne.