Go Back
stegeben i ovn opskrift

Stegeben i ovn

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg stegeben
  • 1 stk løg stort
  • 50 g smør
  • 4 stk laurbærblade let knuste
  • 7 stk nelliker
  • 1 l vand
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 225 grader C (almindelig ovn).
  • Skær løget i skiver og brun det i det smeltede smør direkte i en stor, ovnfast bradepande. Dette skridt gøres bedst i ovnen for at fremhæve smagen af løgene.
  • Når løgene har fået en gylden farve, placeres stegebenene ovenpå løgene. Stik de hele nelliker ind i kødet på benene og drys de let knuste laurbærblade over.
  • Tilsæt vand til bradepanden, så det dækker bunden og kommer en smule op ad siderne på stegebenene. Vandet skaber damp under tilberedningen, som er med til at gøre kødet mørt.
  • Steg stegebenene i ovnen ved 225 grader C i cirka 30 minutter. Dette trin hjælper med at påbegynde tilberedningsprocessen og giver en gylden overflade.
  • Reducer derefter ovnens temperatur til 175 grader C. Fortsæt med at stege stegebenene, dækket løst med stanniol, i cirka 1 time mere eller indtil kødet er så mørt, at det næsten falder af benene. Vend gerne benene et par gange undervejs og tilsæt mere vand efter behov for at forhindre, at løgene brænder på.
  • Når stegebenene er færdigtilberedt, lad dem hvile i et par minutter før servering.