Go Back
Carapulka opskrift

Carapulka opskrift

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Gryderet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 450 g tørret kartoffel
  • 300 g svinekød
  • 300 g kyllingebryst
  • 2 stk rødløg
  • 1 spsk frisk hvidløgspasta
  • 180 ml chilipasta
  • ½ tsk spidskommen
  • 710 ml hønsebouillon
  • 140 g peanuts ristet og groft malet
  • 3 spsk grøntsagsolie
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Saml ingredienser, og sørg for, at trin 2 og 3 nedenfor er afsluttet dagen før forberedelsen af gryderetten for at tilberede kartoflerne passende.
  • Rist papa seca (frysetørret kartoffel) over svag varme i et par minutter uden at tilføje olie, og lad den køle af.
  • Overfør papa seca til en stor metal- eller glas skål, dæk den med dobbelt dens volumen i koldt vand og lad den bløde natten over ved stuetemperatur.
  • Brun de ternede kyllinge- og svinekødsstykker i en stegepande eller gryde over medium varme i et par minutter.
  • Tilføj den hakkede løg, chilipasta, salt, sort peber og malet spidskommen, og kog i nogle få minutter mere.
  • Dræn papa seca og tilføj sammen med hønsebouillonen, lad det simre i en time over svag varme uden låget, omrør hvert 5. minut.
  • Efter en time (eller når papa seca er fuldt tilberedt), tilføj de malede peanuts og lad det stuvne i yderligere 10 minutter. På dette tidspunkt kan du også tjekke, om det behøver mere salt og tilføje det, hvis det er nødvendigt.
  • Server varmt med enten zarza criolla løgsalat (som vist på billederne), kogt yucca eller hvid ris.