Go Back
boller uden gær opskrift

Boller uden gær

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Brød
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 30 g Smør usaltet (smeltet)
  • 135 ml Mælk
  • 7 g Sukker
  • 2,5 g Salt
  • 10 g Bagepulver
  • 250 g Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Start med at forvarme ovnen til 175°C. Forbered en bageplade ved at beklæde den med bagepapir eller placere en silikonebagmåtte på den.
  • I en stor skål kombineres alle ingredienserne, med undtagelse af hvedemel. Pisk blandingen godt sammen. Herefter tilsættes hvedemelet gradvist under omrøring, indtil en ensartet dej er opnået. Bemærk, at alt melet muligvis ikke skal bruges - gem en smule til justering af dejen om nødvendigt.
  • Opdel dejen i 7 lige store portioner, og tril dem til kugler. Placer kuglerne på bagepladen med omkring 5 cm mellemrum mellem hver. For en ekstra gylden finish kan du, hvis du ønsker det, pensle kuglerne med et lag æggevask før bagning, eller vælge at bage dem som de er og efterfølgende pensle med smeltet smør for en lækker glans.
  • Bag i ovnen i cirka 25 minutter, eller indtil de har opnået en smuk gyldenbrun farve på toppen.