Go Back
banankage uden æg

Banankage uden æg

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 41 minutter
Samlet tid 1 time 6 minutter
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 280 g Hvedemel
  • tsk Bagepulver
  • ½ tsk Natron
  • 160 g Granuleret sukker gyldent eller hvidt
  • 2 stk Bananer moste
  • 240 ml Mælk mandelmælk kan også bruges
  • 60 ml Ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk Æblecidereddike
  • 1 tsk Vaniljeekstrakt
  • 2 spsk Ren ahornsirup til pensling af den færdigbagte kage

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en rund 20 cm bageform og beklæd den med bagepapir for at sikre, at kagen ikke hænger fast. Hvis du benytter en kvalitets non-stick form, kan du nøjes med at smøre den grundigt med smeltet smør og drysse et let lag mel over, hvilket efterlader din kage med glatte sider.
  • I en stor skål kombineres hvedemel, bagepulver og natron. Pisk det grundigt sammen, så det bliver velblandet.
  • Bland sukkeret i og fortsæt med at piske, indtil det er helt integreret i melblandingen.
  • Mos bananerne i en separat skål ved hjælp af en gaffel eller en kartoffelmoser.
  • Tilføj de moste bananer sammen med mælk, olie, æblecidereddike og vaniljeekstrakt til skålen. Fold ingredienserne forsigtigt sammen med en spatel for at sikre en ensartet dej. Det er vigtigt ikke at overarbejde dejen; sørg blot for, at der ikke er nogen større klumper af mel tilbage.
  • Hæld dejen i den forberedte bageform og glat forsigtigt toppen ud med en spatel.
  • Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. Kagen er færdig, når en tandstikker indsættes i midten af kagen, kommer ud ren, og overfladen er let gylden og ser fast ud.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle ned i formen i ca. 15 minutter.
  • Efter afkøling, flyt kagen til en rist for at køle helt ned.
  • Pensl den afkølede kage med ahornsirup ved at hælde siruppen i en lille skål og bruge en pensel til at fordele siruppen jævnt over kagen.
  • Server kagen og nyd!