1.2kgunge gule squash og zucchini, skåret i skiver
2stksmå løg, tyndt skåret
1stkgrøn peberfrugt, uden kerner og skåret i strimler
75gramsalt
450gramhvidt sukker
480mldestilleret hvid eddike
2tsksennepsfrø
1tskstødt gurkemeje
1tsksellerifrø
Sådan gør du
Kombinér squash, løg og peberfrugt i en stor aluminiumsfri gryde. Dæk med salt og lad stå i 2 timer for at frigive væske, omrør lejlighedsvis.
Kort før de 2 timer er omme, kombinér sukker, eddike, sennepsfrø, gurkemeje og sellerifrø i en medium gryde. Bring det i kog. Dræn og hæld den saltede væske over grøntsagerne i gryden. Lad stå i 2 timer mere.
Bring grøntsagsblandingen i kog. Reducer varmen og lad det simre i cirka 5 minutter. Hæld i 1-pints sterile glas, fyld op til ca. 0,5 cm fra toppen. Kør en ren kniv eller en tynd spatel rundt på indersiden af glassene for at fjerne eventuelle luftbobler. Tør kanterne af med et fugtigt papirhåndklæde for at fjerne eventuelle rester. Læg lågene på og skru ringene godt fast.
Behandl glassene i et simrende vandbad for at forsegle dem helt, cirka 10 minutter.