Go Back
Syltede squash opskrift

Syltede squash opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 day 1 time
4 timer 55 minutter
Samlet tid 1 day 6 timer 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1.2 kg unge gule squash og zucchini, skåret i skiver
  • 2 stk små løg, tyndt skåret
  • 1 stk grøn peberfrugt, uden kerner og skåret i strimler
  • 75 gram salt
  • 450 gram hvidt sukker
  • 480 ml destilleret hvid eddike
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sellerifrø

Sådan gør du
 

  • Kombinér squash, løg og peberfrugt i en stor aluminiumsfri gryde. Dæk med salt og lad stå i 2 timer for at frigive væske, omrør lejlighedsvis.
  • Kort før de 2 timer er omme, kombinér sukker, eddike, sennepsfrø, gurkemeje og sellerifrø i en medium gryde. Bring det i kog. Dræn og hæld den saltede væske over grøntsagerne i gryden. Lad stå i 2 timer mere.
  • Bring grøntsagsblandingen i kog. Reducer varmen og lad det simre i cirka 5 minutter. Hæld i 1-pints sterile glas, fyld op til ca. 0,5 cm fra toppen. Kør en ren kniv eller en tynd spatel rundt på indersiden af glassene for at fjerne eventuelle luftbobler. Tør kanterne af med et fugtigt papirhåndklæde for at fjerne eventuelle rester. Læg lågene på og skru ringene godt fast.
  • Behandl glassene i et simrende vandbad for at forsegle dem helt, cirka 10 minutter.