Ål er en slimet fisk, og dens hud skal skrabes med salt eller savsmuld for at fjerne alle spor af slim. Derefter skylles den med vand.
Ålene renses, og maven skæres op ud over ventilen for at fjerne nyrerne. Alt blod fjernes, og ålen skylles igen. Hovedet efterlades på.
Behandlede ål, der vejer omkring 0,5-1 kg:
De rensede ål lægges i saltlage i 2 timer, eller de kan let saltes i stedet.
Ålene skylles med vand. Fisken spiddes på en pind, der indsættes fra mavehulen op bag hovedet.
Fisken tørres i 1-2 timer.
Ålene røges ved varm røgning i 3 timer ved 60° C eller højere. I starten bør de røges ved høj temperatur for at forhindre mavehulen i at lukke. Efter lidt tid hærder fisken, og temperaturen kan sænkes. For at tjekke, om fisken er kogt, skal du trykke på dens sider, og kødet skal adskille sig fra rygbenet.