Go Back
Refried beans opskrift

Refried beans opskrift

Fantastisk lækre refried beans, som er hurtige og lækre at lave. Brug refried beans på dåse og retten er klar på 25 minutter. Sund, vegansk og glutenfri opskrift.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 serveringer

Ingredienser
  

  • 1 tsk Olivenolie
  • ½ stk Hvidt løg
  • ¼ tsk Salt
  • 2 fed Hvidløg presset
  • ½ tsk Chilipulver
  • ¼ tsk Spidskommen
  • 450 g Pinto bønner
  • 1,2 dl Vand
  • 2 spsk Friske koriander
  • 1 spsk Limejuice

Sådan gør du
 

  • Sæt en sovsepande over medium varme og varm olivenolien til det er varmt.
  • Hak løg og læg på panden sammen med salt. Steg løgene til de er gennemsigtige mens den røres let rundt (omkring 5-8 minutter).
  • Tilføj hvidløg, chili og spidskommen og rør godt rundt i ca. 30-40 sekunder.
  • Læg de drænede pinto bønner i panden sammen med vand. Rør rundt, læg låg på og lad det stå i 5 minutter.
  • Skru ned for varmen til et lavt blus, fjern låget og mas nu ca. halvdelen af bønnerne med en gaffel eller et jern til kartoffelmos. indtil du får den ønskede konsistens.
  • Lad panden blive på ved lav varme uden låg mens der røres godt rundt i 3 minutter.
  • Tag sovsepanden væk fra varmekilden og rør spidskommen og limejuice sammen med bønneblandingen.
  • Tag og juster med salt og limejuice om nødvendigt. Hvis de refried beans virker tørre, kan der tilføjes en smule vand.
  • Behold låget på indtil du er klar til at serverer.

Noter

  • Skift eventuelt pinto bønner med sorte bønner