Go Back
Indisk naanbrød opskrift med hvidløg

Indisk naanbrød opskrift med hvidløg

Et lækkert indisk naanbrød med hvidløg som passer godt til mange forskellige retter.
Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Brød
Køkken Indisk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 1 tsk Sukker
  • 1,2 dl Vand
  • tsk Tør gær
  • 450 g Mel
  • 100 g Neutral yoghurt
  • ½ tsk Salt
  • 1 tsk Olie
  • 3 tsk Smeltet smør
  • 2 stk Hvidløg

Sådan gør du
 

  • Tag en lille skål og tilsæt sukker, varmt vand og gær.
  • Pisk det hele sammen til det er blandet godt. Gæren bør være aktiveret når det begynder at skumme lidt (omkring 10 minutter).
  • Læg melet på køkkenbordet og lav en lille brønd i midten.
  • Tilsæt gær blandingen, yoghurt, salt, presset hvidløg og olie.
  • Ælt dejen indtil overfladen er glat og skinnende.
  • Læg et rent viskestykke over dejen og lad den hæve et varmt sted til dejen er fordoblet (tager ca. 1 time).
  • Tag den hævede dej og del den ud i 8 lige store stykker. Med en kagerulle rulles hvert enkelt stykke ud til ca. 8 tommer i diameter.
  • Varm en stegepande ved høj varme, brug gerne en støbejerns stegepande. Hæld lidt olie på panden, så dejen ikke sidder fast.
  • Placer dejen på stegepanden og steg dejen til begynder at blive pustet op, har bobler og små brændte mærker.
  • Vend dejen og steg nu den anden side færdig.
  • Gentag til alt dejen er blevet stegt og børst naanbrødet med smeltet smør og server varmt.