Go Back
vegansk banankage

Vegansk banankage

Denne veganske banankage opskrift er både sund og hurtig at lave samt en fantastisk måde at få brugt de lidt for modne bananer til noget dejligt og lækkert.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Ret Dessert
Antal 8 serveringer

Ingredienser
  

  • 400 g Mel
  • tsk Bagepulver
  • ½ tsk Salt
  • 200 g Sukker
  • 64 g Neutral olie Såsom vegetabilsk eller raps
  • 4 stk Modne bananer Gerne meget modne
  • 0,6 dl Vand
  • 1 tsk Vaniljeekstrakt

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader og smør et fad eller en bradepande let med neutral olie.
  • Tilsæt mel, bagepulver og salt i en lille skål og pisk det godt sammen. Stil herefter til side.
  • I en større skål tilsættes sukker og olie og pisk det sammen. Tilføj de moste bananer og pisk dem sammen med sukker og olie.
  • Tilsæt nu vand og vaniljeekstrakt i den store skål og mix det hele godt sammen.
  • Hæld nu indholdet fra den lille skål (mel, bagepulver og salt) over i den store skål og mix det let sammen til alle ingredienserne er våde - Pas på ikke at mixe det for meget sammen.
  • Flyt den veganske banankage blanding over i dit fad eller bradepande og bag det hele i 45 til 50 minutter.
  • Efter 45 minutter stikkes en kniv eller tandstik ned i midten af kagen for at tjekke om den er færdig. (Der må ikke sidde noget fast når det trækkes op af kagen).
  • Når kagen er bagt færdigt tages den ud af ovnen og sættes til at køle ned på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
  • Derefter flyttes kages fra fadet eller brandepanden og stilles til at køle helt færdigt.
  • Skær nu i firkantede stykker og server.