Syltet rødkål
Lækker opskrift på hjemmelavet syltede rødkål. Denne opskrift kan bruges som tilbehør til mange forskellige slags mad som salater eller brugere. De syltede rødkål har en holdbarhed på 2 til 3 uger i køleskabet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- ¼ helt rødkål
- 1,2 dl æblecidereddike eller rødvinedikke
- 1,2 dl vand
- 1 spsk sukker
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 tsk salt
- ¼ tsk sort peber
Fjern kernen fra rødkålen, og skær det ud i fine skiver eller brug et mandolinjern.
Læg rødkålen, æblecidereddike eller rødvinedikke, vand, sukker, hakket hvidløg, salt og peber i et glas og rør rundt. Sæt låget på glasset og ryst det hele.
Stil glasset på køkkenbordet i 2 til 6 timer, husk at ryst eeller røre rundt i glasset løbende (ca. hver anden time).
Opbevares i køleskabet i et lukket glas, så holder de syltede rødløg 2-3 uger. Server til brugere, salat, wraps eller andre retter.