Indholdsfortegnelse
Vis
Mornay sauce opskrift
Ingredienser
- 4 spsk smør
- 40 gram hvedemel
- 700 ml mælk Varm men ikke hed
- 2 stk Nelliker (hele)
- 1/4 stk Løg
- 1 stk Laurbærblad
- 55 gram Gruyère ost (revet)
- 55 gram Parmesan ost (revet)
Sådan gør du
- Saml dine ingredienser.
- I en tykbundet gryde, smelter du 3 spiseskefulde af smørret over middel-lav varme.
- Rør melet i for at danne en roux. Kog i 2 til 3 minutter, mens du omrører ofte, indtil det meste af vandet er kogt ud (det vil boble mindre), hvilket også tillader den rå mel smag at koge af.
- Tilsæt langsomt 600 ml af den varme mælk mens du pisker eller rører konstant, så væsken inkorporeres i roux uden at danne klumper.
- Stik nellikerne ind i løget og tilsæt til saucen sammen med laurbærbladet. Lad det simre i ca. 10 minutter, eller indtil det er reduceret med omkring 20 procent.
- Fjern laurbærbladet og løget og sigt saucen gennem en finmasket sigte eller et dørslag beklædt med ostelærred. Sørg for at du samler alle nellikerne op.
- Returner saucen til gryden. Tilsæt Gruyère og Parmesan osten og rør indtil osten er smeltet.
- Fjern fra varmen, rør i den resterende 1 spiseskefuld smør, og juster konsistensen med noget eller alt den resterende 100 ml mælk om nødvendigt. Server straks med pasta, kylling, eller fisk. Nyd det!
Det ser lækkert og velsmagende ud! Jeg vil helt sikkert prøve denne opskrift på Mornay sauce til min pasta. Tak for opskriften!